Chronische aandoeningen

Gezond bewegen is belangrijk, maar kan ook een uitdaging zijn als je een aandoening hebt, en daardoor altijd moe bent of pijn hebt. Bewegen helpt je om je beter te voelen, en wij helpen jou om verantwoord te bewegen. Een speciaal opgeleide fysiotherapeut stelt voor jou een op maat gemaakt trainingsprogramma op. Je traint in je eigen tempo op je eigen niveau, afhankelijk van je lichamelijke toestand, die onder meer wordt bepaald door je inspanningsvermogen, de ernst van je aandoening en mogelijke blessures. Dit individuele programma wordt regelmatig aangepast aan je mogelijkheden.

Wat doen wij?

Wat doen wij in de praktijk?

Tijdens het eerste bezoek maak je kennis met de fysiotherapeut die met je spreekt over je klachten, wat je verwacht van de training en wat je wilt bereiken. Ook bespreekt de fysiotherapeut tijdens het introductiegesprek hoe vaak je komt trainen. De meeste mensen trainen 2 tot 3 keer per week zo’n 45 minuten tot 1 uur. Na het introductiegesprek ga je samen met de fysiotherapeut naar de oefenruimte waar je uitleg krijgt hoe de apparatuur werkt en op welk niveau je je training gaat beginnen.

 

 

Wat doe jij?

Wat kun je zelf doen?

Je traint als het kan in groepsverband, maar volgt daarbinnen je eigen trainingsprogramma. De eerste paar keer begeleidt de fysiotherapeut je bij de gehele training. In de loop van de tijd train je steeds zelfstandiger en zal de fysiotherapeut je coachen.

Het trainen bestaat uit 2 onderdelen. Ten eerste verbeter je je inspanningsvermogen door middel van conditietraining. Hierbij kun je denken aan fietsen op een hometrainer, lopen (eventueel op een loopband), roeien en traplopen. Ten tweede gaan we je spierkracht verbeteren, dat wil zeggen krachtgerichte oefeningen voor armen en benen.

 

Afspraak maken?

Klik hier om een online afspraak te maken of bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.

Fysio For You Burgh-Haamstede
Roterij 15
4328 BB Burgh-Haamstede
T: 0111- 652525
E: info@fysioforyou.nl

Fysio For You Goes
Geldeloozepad 11
4463 AJ Goes
T: 0113- 229933
E: info@fysioforyou.nl

Waarom naar onze Plus Praktijk?

Fysio For You is een Plus Praktijk met 11 medewerkers op twee locaties; één in Goes en één in Burgh-Haamstede. Een ‘Plus praktijk’ is een kwalificatie van de zorgverzekeraars, die zegt dat een praktijk nog hogere eisen stelt dan de beroepsvereniging. Met aanvullende programma’s en hogere kwaliteitseisen voor de deskundigheid van de fysiotherapeuten, behandelgemiddelden en klanttevredenheidsonderzoek bijvoorbeeld. Wij zijn aangesloten bij Fysiotopics, een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige praktijk in de regio kun je bijvoorbeeld bij ons terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor lage rugklachten.

 

pluspraktijk      logo-nro    orthoxpert    176422_nl_editor-photo42

logo-fysiotopics        logojforces          origene       keurmerk-fysiotherapie-logox