Claudicatio Intermittens

Bij Claudicatio Intermittens, ook wel ‘etalagebenen’ genoemd, zijn de slagaderen in je been vernauwd. Als je loopt krijg je pijn, kramp of een doof/moe gevoel in je been waardoor je stiekem steeds minder gaat bewegen. Maar bewegen moet juist! Je algemene conditie wordt beter, het stimuleert je bloedsomloop en je stofwisseling. Bij slagaderverkalking komen vaak meer risicofactoren kijken, zoals een te hoge bloeddruk, suikergehalte en/of cholesterolgehalte. Ook dan is voldoende bewegen belangrijk! Volgens de Norm Gezond Bewegen moeten volwassenen dagelijks dertig minuten matig intensief bewegen, zoals fietsen of wandelen.

 

Wat doen wij?

Wat doen wij in de praktijk?

 

Meer bewegen vergt vaak een verandering van leefstijl: meer bewegen, gezonder eten… Onze fysiotherapeut helpt je een actievere en gezondere levensstijl aan te nemen middels een huiswerkprogramma en voorlichting. In het begin krijg je 2 tot 3 keer per week looptraining van je fysiotherapeut in Goes of Burgh-Haamstede., maar uiteindelijk zal de therapie afgebouwd worden. Als je conditie dit toelaat ga je steeds meer zelfstandig trainen. Door telkens door te lopen tot aan de maximale loopafstand, kun je steeds je loopafstand vergroten. Naast het lopen bestaat het programma uit fietsen en krachtraining voor de benen.

Wat doe jij?

Wat kun je zelf doen?

 

Wij kunnen helpen, maar het echte werk doe je zelf. Enige zelfdiscipline is dan ook vereist. Het woord looptherapie geeft al aan dat we iets anders bedoelen dan (sportief) wandelen. Met looptherapie bedoelen we lopen in een stevige wandelpas. Het is de bedoeling dat je zeer regelmatig oefent in het lopen van steeds langere afstanden. Voor het beste resultaat van de looptherapie is het van belang dat je minimaal 5 keer per week, maar het liefst dagelijks traint, bij voorkeur drie keer per dag, en dit minimaal 3 tot 6 maanden volhoudt.

Fysiotherapie, looptherapie en andere beweegprogramma’s bij etalagebenen zijn mogelijk op onze beide locaties Goes en Burgh-Haamstede.

 

Afspraak maken?

Klik hier om een online afspraak te maken of bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.

Fysio For You Burgh-Haamstede
Zuidstraat 2
4328AD Burgh- Haamstede
T: 0111- 652525
E: info@fysioforyou.nl

Fysio For You Goes
Geldeloozepad 7
4463 AJ Goes
T: 0113- 229933
E: info@fysioforyou.nl

Waarom naar onze Praktijk?

Fysio For You is een Praktijk met 11 medewerkers op twee locaties; één in Goes en één in Burgh-Haamstede. Een ‘Plus praktijk’ is een kwalificatie van de zorgverzekeraars, die zegt dat een praktijk nog hogere eisen stelt dan de beroepsvereniging. Met aanvullende programma’s en hogere kwaliteitseisen voor de deskundigheid van de fysiotherapeuten, behandelgemiddelden en klanttevredenheidsonderzoek bijvoorbeeld. Wij zijn aangesloten bij Fysiotopics, een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige praktijk in de regio kun je bijvoorbeeld bij ons terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor lage rugklachten.

Wie zijn wij?

pluspraktijk      logo-nro    logo-orthoxpert    176422_nl_editor-photo42

logo-fysiotopics        logojforces          origene       keurmerk-fysiotherapie-logox