COPD

Bewegen met COPD? Waarschijnlijk krijg je het benauwd bij de gedachte aan sporten alleen al. Door COPD wordt ademhalen moeilijker. Elke ademhaling kost energie en elke beweging is een uitdaging. Toch helpt bewegen op de lange termijn bij COPD. Je krijgt een betere conditie, bent minder snel moe, herstelt sneller na een griepje en bent minder vatbaar voor een longaanval. Bij Fysio For You stellen we een persoonlijk trainingsprogramma op, wat je voor langere tijd goed kunt volhouden. Tussentijds kan het programma altijd worden aangepast.

 

Wat doen wij?

Actief bewegen bij COPD

Waarom actief bewegen met COPD?

  • Klachten kunnen afnemen en je krijgt het minder snel benauwd.
  • Je conditie wordt beter en je krijgt meer energie.
  • Je dagelijkse bezigheden gaan makkelijker, de kans is groter dat je kunt blijven werken.
  • Je botten en spieren worden sterker.
  • Je slaapt beter en voelt je meer ontspannen.
  • Je herstelt sneller van griep of verkoudheid.
  • Je hebt een kleinere kans op een longaanval of ziekenhuisopname.

Wat doe jij?

Wat doen wij in de praktijk?

 

Onze speciaal opgeleide fysiotherapeuten stellen een individueel trainingsprogramma op. Tijdens de training houden we een oog op de hoeveelheid zuurstof in je bloed met een saturatiemeter. Het beweegprogramma bij COPD is een breed programma waarbij het hele lichaam wordt getraind. De training bestaat uit 2 onderdelen. Ten eerste verbeter je je inspanningsvermogen door middel van conditietraining in onze praktijk in Goes of Burgh-Haamstede. Hierbij kun je denken aan fietsen op een hometrainer, lopen (eventueel op een loopband), roeien en traplopen. Ten tweede gaan we je spierkracht verbeteren, dat wil zeggen krachtgerichte oefeningen voor armen en benen.

 

Wat kun je zelf doen?

 

Alle vormen van bewegen zijn goed. Je hoeft niet op de loopband in de sportschool, als je daar niet van houdt. Misschien is een wandeling naar de supermarkt al een hele stap. Wissel de vormen van bewegen af. Veel mensen met COPD wandelen, tuinieren, fietsen, spelen golf of doen yoga. Je kunt zelf het beste inschatten wat je wel en niet kunt. Kies vooral een manier van bewegen waar je je prettig bij voelt, dan is de kans extra groot dat je in beweging blijft.

 

 

Afspraak maken?

Fysiotherapie en het volgen van beweegprogramma’s bij COPD zijn mogelijk op onze beide locaties Goes en Burgh-Haamstede.

Klik hier om een online afspraak te maken of bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.

Fysio For You Burgh-Haamstede
Roterij 15
4328 BB Burgh-Haamstede
T: 0111- 652525
E: info@fysioforyou.nl

Fysio For You Goes
Geldeloozepad 11
4463 AJ Goes
T: 0113- 229933
E: info@fysioforyou.nl

 

Wie zijn wij?

Waarom naar onze Plus Praktijk?

Fysio For You is een Plus Praktijk met 11 medewerkers op twee locaties; één in Goes en één in Burgh-Haamstede. Een ‘Plus praktijk’ is een kwalificatie van de zorgverzekeraars, die zegt dat een praktijk nog hogere eisen stelt dan de beroepsvereniging. Met aanvullende programma’s en hogere kwaliteitseisen voor de deskundigheid van de fysiotherapeuten, behandelgemiddelden en klanttevredenheidsonderzoek bijvoorbeeld. Wij zijn aangesloten bij Fysiotopics, een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige praktijk in de regio kun je bijvoorbeeld bij ons terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor lage rugklachten.

 

pluspraktijk      logo-nro    orthoxpert    176422_nl_editor-photo42

logo-fysiotopics        logojforces          origene       keurmerk-fysiotherapie-logox