Diabetes Mellitus

Diabetes Mellitus kent twee varianten, type 1 en type 2. Bij type 1 maakt het lichaam geen insuline aan en is de patiënt volledig afhankelijk van insuline om te blijven leven. Type 2 is bekend als ouderdomsdiabetes, maar tegenwoordig zien we het op steeds jongere leeftijd. Het is een welvaartsziekte waarbij te weinig bewegen en verkeerde voeding zorgen voor een overbelasting van de alvleesklier. Deze gaat in eerste instantie een overdosis insuline aanmaken als het lichaam resistent raakt voor insuline. Verbetert dit niet, dan wordt steeds minder insuline aangemaakt tot de alvleesklier stopt met aanmaken en de patiënt ook insuline afhankelijk wordt.

Wat doen wij?

Wat doen wij in de praktijk?

Diabetes Mellitus is een dodelijke ziekte die een hoge mate van structuur vraagt in je leven. Daarbij gaat het met name om het krijgen van voldoende lichaamsbeweging en het aanpassen van je voedingspatroon. Onze fysiotherapeuten stellen een programma op, gericht op zelfredzaamheid ofwel het aanpassen van je leven om de situatie zo positief mogelijk te beïnvloeden. Je leert wat je moet doen om op een zo goed mogelijke manier om te gaan met de ziekte Diabetes in je leven.

Wat doe jij?

Wat kun je zelf doen?

Het beweegprogramma bij Diabetes Mellitus bestaat uit een periode van 12 weken waarin je 2 keer per week in onze praktijk in Goes of Burgh-Haamstede onder begeleiding van de fysiotherapeut aan de slag gaat om gezond te bewegen. Daarnaast geven onze fysiotherapeuten uitleg en informatie over voeding en het veranderen van je levenspatroon waar dat nodig is.

 

 

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

Binnen het team van Fysio For You hebben de volgende fysiotherapeuten zich gespecialiseerd in de begeleiding van Diabetes patiënten:

  • Martijn Bliek
  • Inge Kasius
  • Rosalie de Graaf

Fysiotherapie en het volgen van beweegprogramma’s bij Diabetes zijn mogelijk op onze beide locaties Goes en Burgh-Haamstede.

Afspraak maken?

Klik hier om een online afspraak te maken of bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.

Fysio For You Burgh-Haamstede
Roterij 15
4328 BB Burgh-Haamstede
T: 0111- 652525
E: info@fysioforyou.nl

Fysio For You Goes
Geldeloozepad 11
4463 AJ Goes
T: 0113- 229933
E: info@fysioforyou.nl

Wie zijn wij?

Waarom naar onze Plus Praktijk?

Fysio For You is een Plus Praktijk met 11 medewerkers op twee locaties; één in Goes en één in Burgh-Haamstede. Een ‘Plus praktijk’ is een kwalificatie van de zorgverzekeraars, die zegt dat een praktijk nog hogere eisen stelt dan de beroepsvereniging. Met aanvullende programma’s en hogere kwaliteitseisen voor de deskundigheid van de fysiotherapeuten, behandelgemiddelden en klanttevredenheidsonderzoek bijvoorbeeld. Wij zijn aangesloten bij Fysiotopics, een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige praktijk in de regio kun je bijvoorbeeld bij ons terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor lage rugklachten.

 

pluspraktijk      logo-nro    orthoxpert    176422_nl_editor-photo42

logo-fysiotopics        logojforces          origene       keurmerk-fysiotherapie-logox