JointForces: samen voorkomen we knieblessures

Diverse studies tonen aan dat meisjes in de leeftijd van 12-18 jaar een fors verhoogd risico lopen op het krijgen van knieblessures, in het bijzonder van de voorste kruisband. Zij hebben op deze leeftijd 4-6 keer vaker een voorstekruisband letsel dan jongens. Het oplopen van zo’n zware knieblessure, heeft enorme fysieke, sociaal-maatschappelijke en financiële gevolgen. Het is bekend dat artrose van de knie na het oplopen van een dergelijke blessure veel eerder optreedt, waardoor sporten, maar ook het dagelijks leven in de toekomst ernstig beperkt kan worden. JointForces is in het leven geroepen om dit als behandelaars en sportverenigingen samen te voorkomen.

jointforces header

Wat doen wij als praktijk?

JointForces is een programma voor sportverenigingen en scholen, dat is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en ontwikkeld om knieblessures te voorkomen. Fysio For You test de kinderen, leidt trainers op en instrueert de ouders van de kinderen. Wij leveren een evidence based test en trainingsprogramma als warming-op ter preventie van knie blessures voor sportende kinderen en tieners. Hierdoor neemt de kans op een ernstige blessure met 50% af.

Wat kun je hiermee als sportvereniging?

Het JointForces programma is bedoeld om in te passen in de warming up en training bij sportverenigingen en op scholen. We instrueren trainers in het geven van een goede warming up, met oefeningen die bijdragen aan het voorkomen van knieklachten. Ouders worden hier ook bij betrokken, zodat zij erop toezien dat de trainers de warming up continu aanbieden en dat de aandacht ervoor niet verslapt. Het gaat om de gezondheid van hun kinderen.

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

Binnen het team van Fysio For You zijn de volgende mensen gespecialiseerd in sportblessures en he JointForces programma:

  • Martijn Bliek
  • Rosalie de Graaf
  • Richard Schouten

Meer weten over het Join(t) Forces programma? Het is mogelijk een afspraak te maken op onze beide locaties Goes en Burgh-Haamstede.

Afspraak maken?

Klik hier om een online afspraak te maken of bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.

Fysio For You Burgh-Haamstede
Roterij 15
4328 BB Burgh-Haamstede
T: 0111- 652525
E: info@fysioforyou.nl

Fysio For You Goes
Geldeloozepad 11
4463 AJ Goes
T: 0113- 229933
E: info@fysioforyou.nl

Waarom naar onze Plus Praktijk?

Fysio For You is een Plus Praktijk met 11 medewerkers op twee locaties; één in Goes en één in Burgh-Haamstede. Een ‘Plus praktijk’ is een kwalificatie van de zorgverzekeraars, die zegt dat een praktijk nog hogere eisen stelt dan de beroepsvereniging. Met aanvullende programma’s en hogere kwaliteitseisen voor de deskundigheid van de fysiotherapeuten, behandelgemiddelden en klanttevredenheidsonderzoek bijvoorbeeld. Wij zijn aangesloten bij Fysiotopics, een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige praktijk in de regio kun je bijvoorbeeld bij ons terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor lage rugklachten.

pluspraktijk      logo-nro    orthoxpert    176422_nl_editor-photo42

logo-fysiotopics        logojforces          origene       keurmerk-fysiotherapie-logox