Lage rugpijn: OriGENE

Circa 70% van alle mensen krijgt ooit te maken met lage rugpijn. Het is dan ook de plek waar de bewegingen van onder- en het bovenlichaam met elkaar verbonden worden. Vaak gaat het om aspecifieke lage rugpijn, zonder duidelijke oorzaak. De nieuwste wetenschappelijke inzichten bij chronische of terugkerende rugklachten geven aan dat patiënten het meeste baat hebben bij het zo normaal mogelijk blijven bewegen in het dagelijks leven, ondersteund door het zo gericht mogelijk trainen van de lage rugspieren. OriGENE is een behandeling door een fysiotherapeut met een speciaal ontwikkeld toestel waarbij zeer specifiek de lage rugspieren worden getraind.

fysio for you origene

Wat doen wij?

OriGENE behandeling

origene

 

OriGENE is ontwikkeld om heel precies te kunnen werken aan de verbetering van de spierkracht en coördinatie van de lage rugspieren zonder inschakeling van andere spieren in de keten. De kracht en de onderlinge samenwerking (de coördinatie) van de spieren worden verbeterd. De beweeglijkheid van de wervels in de onderrug verbetert, waardoor de lage rugpijn vermindert. Uiteindelijk is het bewegen in de gehele keten natuurlijk van groot belang maar voor het opheffen van de lokale spierzwakte is oriGENE bij uitstek geschikt. Lees meer over fysiotherapie en lage rugpijn op www.lagerugklachten.nl

Wat doe jij?

Wat kun je zelf doen?

OriGENE wordt bij Fysio For You ingepast in de totale behandeling bij bekken en rugklachten als onderdeel van het bewegingsprogramma. Bij meer chronische rugklachten trekken wij hiervoor 6 tot 12 behandelingen uit. Om spierkracht en coördinatie te verbeteren is namelijk een periode van opbouw in intensiteit nodig zodat het lichaam zich kan aanpassen aan de trainingsprikkel en het weefsel ook steeds meer belast kan worden. Bij meer acute rugklachten gebruiken we OriGENE om zo snel mogelijk weer normaal te bewegen, zodat het lichaam niet de kans krijgt in een verkeerd patroon te gaan vastzitten en klachten worden voorkomen.

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

Binnen het team van Fysio For You hebben de volgende therapeuten zich gespecialiseerd in het begeleiden van behandeling van patiënten met lage rugklachten met de OriGENE:

  • Martijn Bliek
  • Anniek van der Linde
  • Rosalie de Graaf

Fysiotherapie voor lage rugklachten met OriGENE is mogelijk in onze praktijk in Goes.

Afspraak maken?

Klik hier om een online afspraak te maken of bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.

Fysio For You Burgh-Haamstede
Roterij 15
4328 BB Burgh-Haamstede
T: 0111- 652525
E: info@fysioforyou.nl

Fysio For You Goes
Geldeloozepad 11
4463 AJ Goes
T: 0113- 229933
E: info@fysioforyou.nl

Wie zijn wij?

Waarom naar onze Plus Praktijk?

Fysio For You is een Plus Praktijk met 11 medewerkers op twee locaties; één in Goes en één in Burgh-Haamstede. Een ‘Plus praktijk’ is een kwalificatie van de zorgverzekeraars, die zegt dat een praktijk nog hogere eisen stelt dan de beroepsvereniging. Met aanvullende programma’s en hogere kwaliteitseisen voor de deskundigheid van de fysiotherapeuten, behandelgemiddelden en klanttevredenheidsonderzoek bijvoorbeeld. Wij zijn aangesloten bij Fysiotopics, een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige praktijk in de regio kun je bijvoorbeeld bij ons terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor lage rugklachten.

 

pluspraktijk      logo-nro    orthoxpert    176422_nl_editor-photo42

logo-fysiotopics        logojforces          origene       keurmerk-fysiotherapie-logox