Oncologische revalidatie

Mensen die voor behandeling van kanker chemotherapie en/of radiotherapie ondergaan zijn sneller moe, verliezen kwaliteit van leven en vooral het gevoel van controle over hun situatie. Jarenlang is het advies geweest om vooral rust te houden tijdens de behandeling. Dat zorgt echter voor achteruitgang in kracht en conditie, waardoor er juist steeds meer klachten ontstaan. De afgelopen vijftien jaar is er een aanzienlijke hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek verricht naar bewegen en kanker. Training, zowel tijdens als na de behandeling heeft positieve effecten op kracht en conditie, energie en kwaliteit van leven.

Wat doen wij?

Wat doen wij in de praktijk?

Nieuwe wetenschappelijke inzichten hebben geleid tot de ontwikkeling van trainingsprogramma’s die mensen met kanker volgen tijdens of na medische behandeling. Zo’n training bestaat voornamelijk uit conditie- en spierkrachttraining, waarbij continu rekening gehouden wordt met beperkingen die de ziekte of de behandeling met zich meebrengt. Middels een gesprek en lichamelijk onderzoek in onze praktijk in Goes of Burgh-Haamstede zal een gespecialiseerde fysiotherapeut een programma opstellen met jouw specifieke behoefte en mogelijkheden als uitgangspunt en gericht op verbetering van kracht en conditie.

Wat doe jij?

Wat kun je zelf doen?

Voor elke Nederlander is het belangrijk om dagelijks 30 minuten te bewegen. Tijdens de behandeling voor kanker voelen mensen zich niet elke dag even fit. Het is belangrijk dat er goed wordt omgegaan met deze wisselende belastbaarheid en de beschikbare energie, zodat je toch voldoende lichaamsbeweging krijgt. De ene persoon lukt dit zelfstandig, een ander heeft baat bij een begeleid trainingsprogramma. Ook na de medische behandeling is het voor sommige mensen moeilijk om zelf actief te zijn, of weer te worden. Hierbij kan een door een fysiotherapeut begeleid trainingsprogramma hulp bieden.

 

 

Wie is de fysiotherapeut?

Binnen het team van Fysio For You heeft Rosalie de Graaf zich gespecialiseerd in fysiotherapie bij oncologische revalidatie. Zij werkt op afspraak op beide locaties Goes en Burgh-Haamstede.

Afspraak maken? Bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.

Afspraak maken?

Klik hier om een online afspraak te maken of bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.

Fysio For You Burgh-Haamstede
Roterij 15
4328 BB Burgh-Haamstede
T: 0111- 652525
E: info@fysioforyou.nl

Fysio For You Goes
Geldeloozepad 11
4463 AJ Goes
T: 0113- 229933
E: info@fysioforyou.nl

l

Wie zijn wij?

Waarom naar onze Plus Praktijk?

Fysio For You is een Plus Praktijk met 11 medewerkers op twee locaties; één in Goes en één in Burgh-Haamstede. Een ‘Plus praktijk’ is een kwalificatie van de zorgverzekeraars, die zegt dat een praktijk nog hogere eisen stelt dan de beroepsvereniging. Met aanvullende programma’s en hogere kwaliteitseisen voor de deskundigheid van de fysiotherapeuten, behandelgemiddelden en klanttevredenheidsonderzoek bijvoorbeeld. Wij zijn aangesloten bij Fysiotopics, een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige praktijk in de regio kun je bijvoorbeeld bij ons terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor lage rugklachten.

 

pluspraktijk      logo-nro    orthoxpert    176422_nl_editor-photo42

logo-fysiotopics        logojforces          origene       keurmerk-fysiotherapie-logox