Cursus in balans

Vanaf a.s. vrijdag 16 november zal Rosalie ’s middags van 14:15-15:15 In Burgh-Haamstede een cursus geven voor ouderen. Deze cursus zal gericht zijn op het verbeteren van balans en kracht. Uit onderzoek is gebleken dat bij ouderen de spierkracht afneemt. Hierdoor worden activiteiten zoals het opstaan uit een stoel, traplopen of correcties bij struikelen moeilijker, met gevolg dat de kans op een val groter wordt. Het oefenprogramma is zo opgebouwd dat alle belangrijke spiergroepen worden getraind zodat u vitaal en fit blijft en lang zelfstandig kan blijven functioneren.

De training wordt in groepen van maximaal 10 personen gehouden. Elke deelnemer krijgt een persoonlijk oefenprogramma wat is afgestemd op zijn/haar niveau waardoor iedereen mee kan doen.

De training is toegankelijk met een maanabonnement medische fitness. Deze kost 37,50 euro per maand. Voor dit bedrag kunt u dus 1 keer per week deelnemen aan de training. De training wordt gestart op 16 november. U kunt ook op een later moment instromen.

fitte ouderen