Hoofdpijn, kaakklachten en aangezichtspijn

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende klachten, hoewel gelukkig vaak van tijdelijke aard. Heb je vaker dan één keer per week last van (zware) hoofdpijn, dan is er reden om verder te kijken. Bij je hoofd en nek komen veel zenuwen, pezen en spieren samen, die voor pijn kunnen zorgen als ze verkeerd belast of onvoldoende doorbloed worden. Hoofdpijn heeft vaak meerdere oorzaken. Fysio For You onderscheidt zich van andere praktijken door bij een hoofdpijnklacht altijd ook kaak-, nek- en oogfunctie te onderzoeken aangezien stoornissen in deze gebieden een link naar hoofdpijnklachten kunnen hebben. Hoofdpijnklachten worden behandeld in Goes en Burgh-Haamstede.

 

Wat doen wij?

Kaakklachten

 

Onder kaakklachten verstaan we alle klachten die te maken hebben met het niet goed functioneren van de kaken of het kaakgewricht. Deze kaakklachten veroorzaken vaak pijn in en rond het gewricht die kan uitstralen naar (de omgeving van) het oor. Bij bewegingen in het kaakgewricht kun je knappende of schurende geluiden horen en verhoogde spierspanning kan leiden tot hevige hoofdpijn. Kaakklemmen of knarsetanden kan ook tot andere vervelende klachten leiden. Kaakklachten zijn goed te behandelen met Craniofaciale therapie. Onze specialist op dit gebied Richard Asscheman behandelt in Goes en Burgh-Haamstede.

Wat is Crafta?

Typische aangezichtspijn: behandeling

 

Aangezichtspijn is zeer pijnlijk. Vaak is er al een lange en frustrerende weg afgelegd op zoek naar oorzaken en oplossingen voor soms felle, eenzijdige pijnaanvallen bij typische en/of chronische (atypische) aangezichtspijn. De minder vaak voorkomende typische aangezichtspijn wordt meestal veroorzaakt door een beschadigde zenuw, in zeldzame gevallen door een tumor en soms wordt er helemaal geen oorzaak gevonden. Typische aangezichtspijn is te behandelen met behulp van medicatie of behandeling van een pijnarts, die niet de oorzaak maar de pijn aanpakt. Aangezichtspijn wordt behandeld in Goes en Burgh-Haamstede.

Atypische aangezichtspijn: crafta

 

Atypische aangezichtspijn komt vaker voor en kan veroorzaakt worden door tandheelkundige problemen, maar ook door overbelasting van de kaak- en/of kauwspieren of verkeerde praat-, slik- of kauwbewegingen. Soms ligt de oorzaak in een kaak- of voorhoofdsholteontsteking, of een aandoening als gordelroos, multiple sclerose of vaatafwijking. De pijn is vaak goed te behandelen met craniofaciale therapie, waarbij wij altijd samenwerking zoeken met je tandarts. Soms adviseren wij een second opinion bij een andere tandarts. Een goede samenwerking met tandarts en pijnarts maakt de kans op volledig herstel groot. Onze Crafta specialist i.o. Richard Asscheman behandelt in Goes en Burgh-Haamstede.

Triggerpoints en afgeleide pijn

 

Atypische aangezichtspijn kan ook worden veroorzaakt door zogenaamde ‘trigger points’ die je in je gezicht hebt. De pijn wek je op door deze punten (trigger points) in het gezicht aan te raken. Trigger points sturen de pijn vervolgens naar een andere plek. Dit noemen wij afgeleide pijn. Artsen die op zoek gaan naar de oorzaak worden hierdoor vaak op het verkeerde been gezet, omdat ze zich focussen op het gebied waar je de pijn ervaart maar waar de oorzaak uiteindelijk niet ligt. Pijnmanagement in samenwerking met de pijnarts kan hier een (aanvullende) oplossing bieden.

Nekpijn

 

Veel nekklachten gaan gepaard met hoofdpijn. In sommige gevallen is de nekklacht de belangrijkste oorzaak van de hoofdpijn. Er zijn veel verschillende oorzaken voor het ontstaan van nekklachten. Zeker bij langer bestaande nekklachten (langer dan 3 maanden) is het van belang om ook andere gebieden te onderzoeken en behandelen zoals bijvoorbeeld het kaakgewricht en de bovenrug. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten in Goes en Burgh-Haamstede stellen pas na een uitgebreid onderzoek een persoonlijk behandelplan op.

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

 

Bij zowel kaakklachten als hoofdpijnklachten is het belangrijk een fysiotherapeut te bezoeken die samenwerkt met onder meer tandartsen en andere specialisten.

Onze specialisten zijn:

  • Richard Asscheman, Crafta therapeut
  • Anniek van der Linde
  • , Crafta therapeut i.o.

Voor fysiotherapie behandeling van hoofdpijn, kaakklachten, aangezichtspijn en nekpijn kun je terecht op onze beide locaties in Goes en Burgh-Haamstede.

Afspraak maken?

Klik hier om een online afspraak te maken of bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.

Fysio For You Burgh-Haamstede
Roterij 15
4328 BB Burgh-Haamstede
T: 0111- 652525
E: info@fysioforyou.nl

Fysio For You Goes
Geldeloozepad 11
4463 AJ Goes
T: 0113- 229933
E: info@fysioforyou.nl

 

Waarom naar onze Plus Praktijk?

Fysio For You is een Plus Praktijk met 11 medewerkers op twee locaties; één in Goes en één in Burgh-Haamstede. Een ‘Plus praktijk’ is een kwalificatie van de zorgverzekeraars, die zegt dat een praktijk nog hogere eisen stelt dan de beroepsvereniging. Met aanvullende programma’s en hogere kwaliteitseisen voor de deskundigheid van de fysiotherapeuten, behandelgemiddelden en klanttevredenheidsonderzoek bijvoorbeeld. Wij zijn aangesloten bij Fysiotopics, een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige praktijk in de regio kun je bijvoorbeeld bij ons terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor lage rugklachten.

Het Fysio For You - Team

pluspraktijk      logo-nro    orthoxpert    176422_nl_editor-photo42

logo-fysiotopics        logojforces          origene       keurmerk-fysiotherapie-logox