Klachten aan de wervelkolom

Rugpijn komt het meest voor van alle beweegklachten. De wervelkolom is dan ook de belangrijkste structuur in het menselijk lichaam. De wervelkolom verbindt het zenuwstelsel (hersenen) met de ledematen en het is de plek waar de bewegingen van onder- en het bovenlichaam met elkaar verbonden worden. Bij chronische rugpijn of terugkerende rugklachten is het belangrijk zo normaal mogelijk te blijven bewegen, en daarnaast zo gericht mogelijk de lage rugspieren te trainen. Als enige praktijk in de regio kun je bij ons  in Goes terecht voor de nieuwe en speciaal hiervoor ontwikkelde OriGENE behandeling voor rug- en nekklachten.
lage rugklachten OriGENE

Wat doen wij?

Meest voorkomende klachten

 

De wervelkolom is onder te verdelen in drie delen: de lage rug, de borstwervelkolom en de nek. Functioneert een van deze gebieden niet goed, dan word je minimaal flink belemmerd in je dagelijkse werkzaamheden of sportbeoefening. Veel voorkomend zijn fixaties in de wervelkolom (vastzitten) door overbelasting van spieren. Minder voorkomend zijn de specifieke klachten als hernia’s, kanaalstenosen of fracturen, maar als deze voorkomen geven ze wel grote problemen. Rugpijn en rugklachten kunnen spontaan optreden of langzaam opbouwen. Houden klachten langer dan … aan, ga dan altijd naar een gespecialiseerde fysiotherapeut.

 

Wat doe jij?

Sportblessures

 

De kwetsbare wervelkolom is bij sporters van groot belang. Tijdens het sporten werken er veel krachten op je wervelkolom en bij niet goed functioneren kun je niet meer optimaal presteren. Sportfysiotherapie is gericht op het voorkomen en behandelen van sportblessures. Een goed trainingsprogramma bouwt de fysieke belasting rustig aan op. De sportfysiotherapeut in onze praktijk begeleidt ook mensen die revalideren na een operatie. Als je bijvoorbeeld geopereerd bent aan een hernia kun je je lichaam niet direct volledig belasten. De speciaal opgeleide sportfysiotherapeut heeft aanvullende kennis op gebied van training en begeleiding.

 

Fysiotopics en OriGENE

Fysiotopics is een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige praktijk in de regio kun je bij ons in Goes terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor nek- en rugklachten. De nieuwste wetenschappelijke inzichten bij chronische of terugkerende rugklachten geven aan dat patiënten het meeste baat hebben bij het zo normaal mogelijk blijven bewegen in het dagelijks leven, ondersteund door het zo gericht mogelijk trainen van de lage rugspieren. OriGENE is een behandeling met een speciaal ontwikkeld toestel waarbij zeer specifiek de lage rugspieren worden getraind. Lees meer over fysiotherapie bij rugpijn op www.lagerugklachten.nl

origene            logo-fysiotopics

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

 

Binnen het team van Fysio For You hebben de volgende fysiotherapeuten zich gespecialiseerd in rugpijn en overige rugklachten aan de wervelkolom:

  • Rosalie de Graaf
  • Martijn Bliek
  • Anniek van der Linden
  • Inge Kasius
  • Richard Schouten

Voor fysiotherapiebehandeling van rugpijn en rugklachten kun je terecht op onze beide locaties in Goes en Burgh-Haamstede.

 

Wie zijn wij?

Afspraak maken?

Klik hier om een online afspraak te maken of bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.

Fysio For You Burgh-Haamstede
Roterij 15
4328 BB Burgh-Haamstede
T: 0111- 652525
E: info@fysioforyou.nl

Fysio For You Goes
Geldeloozepad 11
4463 AJ Goes
T: 0113- 229933
E: info@fysioforyou.nl

Waarom naar onze Plus Praktijk?

Fysio For You is een Plus Praktijk met 11 medewerkers op twee locaties; één in Goes en één in Burgh-Haamstede. Een ‘Plus praktijk’ is een kwalificatie van de zorgverzekeraars, die zegt dat een praktijk nog hogere eisen stelt dan de beroepsvereniging. Met aanvullende programma’s en hogere kwaliteitseisen voor de deskundigheid van de fysiotherapeuten, behandelgemiddelden en klanttevredenheidsonderzoek bijvoorbeeld. Wij zijn aangesloten bij Fysiotopics, een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige praktijk in de regio kun je bijvoorbeeld bij ons terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor lage rugklachten.

pluspraktijk      logo-nro    orthoxpert    176422_nl_editor-photo42

logo-fysiotopics        logojforces          origene       keurmerk-fysiotherapie-logox