Schouderklachten

Schouderklachten zijn pijnlijk, belemmerend en vaak hardnekkig. De schouder is dan ook een van de meest complexe gewrichten van ons lichaam. Het gewricht staat niet op zichzelf maar moet altijd worden bezien vanuit het gehele schoudergordel-complex en aangrenzende regio’s zoals nek, bovenrug en onderrug. Wij krijgen regelmatig mensen in de praktijk die al jaren schouderklachten hebben, ondanks regelmatig bezoek aan een (andere) fysiotherapeut. Niet iedere fysiotherapeut heeft dan ook evenveel expertise op dit gebied. Ervaar je pijn of kun je je arm maar beperkt optillen? Ga niet zelf op onderzoek maar ga naar een schouderspecialist die aangesloten is bij het Schoudernetwerk.

 

Wat doen wij?

Veel voorkomende schouderklachten

Schouderklachten kunnen heel veel oorzaken hebben. Soms wordt weefsel ingeklemd door een aangeboren vernauwing onder het schouderdak, door botaangroei, overbelasting of verkalking. Een verdikking of verkleving van het gewrichtskapsel kan optreden na een ontsteking (frozen shoulder). Door overbelasting bij sport kan een blessure optreden (sportschouder), maar ook irritatie en infectie van de slijmbeurs (slijmbeursontsteking) kunnen zeer pijnlijke schouderklachten veroorzaken. Spierspanningsklachten (myofasciale pijn) kunnen de boosdoener zijn en op internet kun je ook genoeg vinden over KANS (Klachten aan arm, nek en schouder, voorheen RSI).

Wat doe jij?

Schouderteam en schoudernetwerk

 

Bij Fysio For You bestaat het schouderteam in Goes en Burgh-Haamstede uit ervaren en intensief opgeleide schouderspecialisten. Zij volgen continu scholing op het gebied van schouderrevalidatie. Ook wisselen zij kennis uit met elkaar, met orthopeden en (sport)artsen. Daarnaast is Richard Asscheman aangesloten bij schoudernetwerk Zeeland. Dit is een samenwerking tussen eerste- en tweedelijns fysiotherapeuten, gespecialiseerd in schouderrevalidatie. De gezamenlijke missie van deze samenwerking is: topkwaliteit leveren op het gebied van behandeling van patiënten met schouderklachten in de breedste zin van het woord.

 

 

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

Binnen het team van Fysio For You hebben de volgende fysiotherapeuten zich gespecialiseerd in schouderklachten.

  • Richard Asscheman
  • Rosalie de Graaf
  • Anniek van der Linde

Voor fysiotherapie behandeling van schouderklachten kun je terecht op onze beide locaties in Goes en Burgh-Haamstede.

Afspraak maken?

Klik hier om een online afspraak te maken of bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.

Fysio For You Burgh-Haamstede
Roterij 15
4328 BB Burgh-Haamstede
T: 0111- 652525
E: info@fysioforyou.nl

Fysio For You Goes
Geldeloozepad 11
4463 AJ Goes
T: 0113- 229933
E: info@fysioforyou.nl

Wie zijn wij?

Waarom naar onze Plus Praktijk?

Fysio For You is een Plus Praktijk met 11 medewerkers op twee locaties; één in Goes en één in Burgh-Haamstede. Een ‘Plus praktijk’ is een kwalificatie van de zorgverzekeraars, die zegt dat een praktijk nog hogere eisen stelt dan de beroepsvereniging. Met aanvullende programma’s en hogere kwaliteitseisen voor de deskundigheid van de fysiotherapeuten, behandelgemiddelden en klanttevredenheidsonderzoek bijvoorbeeld. Wij zijn aangesloten bij Fysiotopics, een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige praktijk in de regio kun je bijvoorbeeld bij ons terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor lage rugklachten.

 

pluspraktijk      logo-nro    orthoxpert    176422_nl_editor-photo42

logo-fysiotopics        logojforces          origene       keurmerk-fysiotherapie-logox