Wat is OriGENE?

OriGENE is ontwikkeld om heel precies te kunnen werken aan de verbetering van de spierkracht en coördinatie van de lage rugspieren zonder inschakeling van andere spieren in de keten.

De kracht en de onderlinge samenwerking (de coördinatie) van de spieren worden verbeterd. De beweeglijkheid van de wervels in de onderrug verbetert, waardoor de lage rugpijn vermindert.

Uiteindelijk is het bewegen in de gehele keten natuurlijk van groot belang maar voor het opheffen van de lokale spierzwakte is OriGENE bij uitstek geschikt.

Lees meer over de OriGENE behandeling op de website van OriGENE

OriGENE behandelingen in onze praktijk

OriGENE wordt bij De Blaeij actief & vitaal ingepast in de totale behandeling bij bekken en rugklachten als onderdeel van het bewegingsprogramma. Bij meer chronische rugklachten trekken wij hiervoor 6 tot 12 behandelingen uit.

Om spierkracht en coördinatie te verbeteren is namelijk een periode van opbouw in intensiteit nodig zodat het lichaam zich kan aanpassen aan de trainingsprikkel en het weefsel ook steeds meer belast kan worden.

Bij meer acute rugklachten gebruiken we OriGENE om zo snel mogelijk weer normaal te bewegen, zodat het lichaam niet de kans krijgt in een verkeerd patroon te gaan vastzitten en klachten worden voorkomen.

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

Binnen het team van De Blaeij actief & vitaal hebben de volgende therapeuten zich gespecialiseerd in het begeleiden van behandeling van patiënten met lage rugklachten met de OriGENE:

  • Anniek van der Linde

Fysiotherapie voor lage rugklachten met OriGENE is mogelijk in onze praktijk in Goes.