Rug- of nekklachten? Pak ze aan met de nieuwe OriGENE2 !

Sinds vorig jaar beschikt Fysio For You over het Origene-behandeltoestel voor behandeling van lage rugklachten. Sinds juni 2018 is ons Origene toestel uitgebreid met de nekmodule waardoor we nu in staat zijn zowel de rug als nek te behandelen met dit toestel.

Waar veel behandelingen zich richten op de bestrijding van de symptomen van rugklachten, richt OriGENE zich op de oorzaken. De behandeling wordt onder begeleiding en toezicht van uw fysiotherapeut uitgevoerd op het OriGENE-behandeltoestel aan de hand van zorgvuldig opgestelde protocollen.

De OriGENE2 maakt dus in 1 toestel de behandeling mogelijk van de gehele wervelkolom, van stuit tot kruin. Zowel integraal, als ook separaat voor klachten aan de lage rug, de hoge rug en de nek. De behandeling kost weinig tijd (circa 15 a 20 minuten per behandeling) en vindt doorgaans éénmaal per week plaats. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw klacht. Bij chronische klachten is het uitgangspunt ca 10 behandelingen. In de periode daarna wordt aangeraden om met intervallen van 1-3 maanden evaluatiemomenten in te lassen, waarbij men opkomende klachten meestal in korte tijd afdoende kan behandelen of voorkomen.

Met de OriGENE-methode zijn sinds 2005 vele tienduizenden patiënten met succes behandeld. De ervaring leert dat deze behandeling in de meeste gevallen succesvol is. Dat wil zeggen: een grote verbetering in functie, kracht en uithoudingsvermogen van de rug als gevolg heeft. Dit gaat vaak samen met een snelle afname van pijn en beperkingen.