Craniofaciaal therapie

Therapeuten met de specialisatie craniofaciale therapie, ook wel Crafta genoemd, zijn erkende en ervaren manueel therapeuten. Zij onderzoeken en behandelen onverklaarbare en ‘onbehandelbare’ klachten in het nek-, hoofd-, en aangezichtsgebied, bij voorkeur samen met de medisch specialist, huisarts of tandarts. De Crafta benadering is relatief nieuw in Nederland. In Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Zweden werken manueel therapeuten al langer samen met neurologen, kno-artsen, orthodontisten, plastisch chirurgen en kinderartsen om pijnklachten in het hoofd- gezichts- en nekgebied te verhelpen. Craniofaciaal therapie wordt aangeboden in zowel Goes als Burgh-Haamstede door onze specialist Richard Asscheman.

Klik op deze link voor de video over crafta

Wat doen wij?

Wanneer kan Crafta helpen?

Er komen nogal wat zenuwen uit in de hoofd-, nek- en gezichtsregio, die voor allerhande tintelingen, tonen, pijn en klachten kunnen zorgen. Voorbeelden van aandoeningen die goed behandeld kunnen worden met craniofaciale therapie zijn:

  • chronische (onbehandelbare) aangezichtspijn, hoofdpijn en nekklachten
  • onverklaarbare oorpijn of oorsuizen
  • onverklaarbare kiespijn, kaakklachten of een beperkte mondopening
  • pijnklachten achter de ogen

En dit is nog maar een greep van aandoeningen die te verminderen of te verhelpen zijn met behulp van craniofaciale therapie. Voor meer uitleg over Crafta kunt u een video bekijken door op de volgende link te klikken: Crafta

Wat doe jij?

Wat doen wij in de praktijk?

Een Crafta therapeut kijkt naar de ziektegeschiedenis en ‘functiestoornissen’ in de hoofd-, nek-, en gezichtsregio. In tegenstelling tot medische specialisten en tandartsen kijkt hij verder dan zichtbare afwijkingen, irritaties of beschadigingen. Een zenuw hoeft helemaal niet stuk te zijn om pijn te veroorzaken: zenuwen, spieren en botten werken samen en het kan ook zijn dat de geleiding niet goed verloopt. Een gericht behandelplan grijpt in waar de functie is verstoord om de ‘normale’ functies te herstellen, al dan niet met gebruik van pijnmanagement. Zelfs al is de oorzaak dan nog niet precies duidelijk, in veel gevallen verhelpt het pijn en klachten.

Wat kun je zelf doen?

De behandelfrequentie van de behandelingen kan bij craniofaciaal therapie relatief laag zijn, maar beslaat vaak wel een langere periode. Daardoor kunnen de gespecialiseerde therapeuten een oplossing bieden bij bepaalde vormen van aangezichtspijn of onverklaarbare hoofd-, oor- of tandpijn. Behandeling bestaat uit een combinatie van diverse soorten therapie; bijvoorbeeld massage of manuele therapie in onze praktijk in Goes of Burgh-Haamstede en oefeningen voor thuis. Een oorzaak van tandpijn kan bijvoorbeeld kaakklemmen zijn. Door op vaste tijden bewust even te ontspannen leer je ook een gezonde ontspannen stand van de tong- en kaakspieren aan.

Wie is onze Crafta specialist?

Binnen het team van Fysio For You heeft Richard Asscheman zich gespecialiseerd in craniofaciale therapie. Hij heeft een intensieve samenwerking met tandartsen Rodenburg in Goes.

Het is mogelijk afspraken te maken voor craniofaciaal therapie op onze beide locaties Goes en Burgh-Haamstede.

Wie zijn wij?

Afspraak maken?

Klik hier om een online afspraak te maken of bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.

Fysio For You Burgh-Haamstede
Roterij 15
4328 BB Burgh-Haamstede
T: 0111- 652525
E: info@fysioforyou.nl

Fysio For You Goes
Geldeloozepad 11
4463 AJ Goes
T: 0113- 229933
E: info@fysioforyou.nl

Waarom naar onze Plus Praktijk?

Fysio For You is een Plus Praktijk met 11 medewerkers op twee locaties; één in Goes en één in Burgh-Haamstede. Een ‘Plus praktijk’ is een kwalificatie van de zorgverzekeraars, die zegt dat een praktijk nog hogere eisen stelt dan de beroepsvereniging. Met aanvullende programma’s en hogere kwaliteitseisen voor de deskundigheid van de fysiotherapeuten, behandelgemiddelden en klanttevredenheidsonderzoek bijvoorbeeld. Wij zijn aangesloten bij Fysiotopics, een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige praktijk in de regio kun je bijvoorbeeld bij ons terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor lage rugklachten.

 

pluspraktijk      logo-nro    orthoxpert    176422_nl_editor-photo42

logo-fysiotopics        logojforces          origene       keurmerk-fysiotherapie-logox