Manuele therapie

 

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van manuele therapie bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

 

Wat doen wij?

Wat doen wij in de praktijk?

De manueel therapeut gaat allereerst op zoek naar de oorzaak van je klachten. Klachten worden vaak veroorzaakt door het niet goed functioneren van meerdere gewrichten tegelijk. Met gerichte behandeling komt de manueel therapeut vaak snel tot een effectieve oplossing van het probleem. Er zijn specifieke behandeltechnieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast, om de gewrichten beter te laten functioneren en je houding en bewegingen te verbeteren. Direct na of al tijdens de behandeling merk je dat je beter kunt bewegen en dat pijnklachten minder worden. Voor manuele therapie kun je terecht in Goes en Burgh-Haamstede.

Wat doe jij?

Wat kun je zelf doen?

 

Om te voorkomen dat klachten terugkomen, wordt bij manuele therapie ook verder gekeken naar de oorzaak waardoor klachten in eerste instantie zijn ontstaan. Heb je een zittend beroep en beweeg je te weinig of verkeerd? Belast je je gewrichten verkeerd door een slechte lichaamshouding? Voorkomen begint bij het afleren van slechte gewoontes en het aanleren van gezonde nieuwe. Het behandelprogramma van manuele therapie bestaat daarom niet alleen uit de behandeling van gewrichten alleen, maar ook uit het geven van goede instructies, adviezen en begeleiding. Daarbij is veel aandacht voor inzicht in genoeg en gezond bewegen.

 

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

Binnen het team van Fysio For You zijn twee therapeuten gespecialiseerd in manuele therapie:

  • Richard Asscheman
  • Anniek van der Linde

Zij werken op afspraak op beide locaties Goes en Burgh-Haamstede.

Afspraak maken?

Klik hier om een online afspraak te maken of bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.

Fysio For You Burgh-Haamstede
Roterij 15
4328 BB Burgh-Haamstede
T: 0111- 652525
E: info@fysioforyou.nl

Fysio For You Goes
Geldeloozepad 11
4463 AJ Goes
T: 0113- 229933
E: info@fysioforyou.nl

Wie zijn wij?

Waarom naar onze Plus Praktijk?

Fysio For You is een Plus Praktijk met 11 medewerkers op twee locaties; één in Goes en één in Burgh-Haamstede. Een ‘Plus praktijk’ is een kwalificatie van de zorgverzekeraars, die zegt dat een praktijk nog hogere eisen stelt dan de beroepsvereniging. Met aanvullende programma’s en hogere kwaliteitseisen voor de deskundigheid van de fysiotherapeuten, behandelgemiddelden en klanttevredenheidsonderzoek bijvoorbeeld. Wij zijn aangesloten bij Fysiotopics, een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige praktijk in de regio kun je bijvoorbeeld bij ons terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor lage rugklachten.

 

pluspraktijk      logo-nro    orthoxpert    176422_nl_editor-photo42

logo-fysiotopics        logojforces          origene       keurmerk-fysiotherapie-logox

Online afspraak maken

Wilt u weten hoe wij omgaan met uw gegevens? Lees dan ons Privacybeleid en onze Privacy Verklaring