Herstellen na een operatie

Na een ingrijpende operatie, zoals een nieuw heup of knie, moet meer herstellen dan alleen de wond. Je hele lichaam moet weer op krachten komen na de operatie, nog afgezien van het feit dat je moet wennen aan een nieuw gewricht. Orthopedische revalidatie bij Fysio For You helpt je om zo goed mogelijk te herstellen door een combinatie van gerichte manuele therapie en een individueel trainingsprogramma. Je leert je nieuwe gewricht steeds meer en op de juiste manier te belasten waarbij wij minimaal streven naar het niveau van voor de operatie. Fysio For You biedt orthopedische revalidatie aan in zowel Goes als Burgh-Haamstede.

Wat doen wij?

Wat doen wij in de praktijk?

Je lichaam moet wennen aan een nieuw gewricht en je moet stapsgewijs leren het goed te gebruiken en belasten. Bij orthopedische revalidatie werken de manueel therapeut en de sportfysiotherapeut van Fysio For You samen om dat zo efficiënt mogelijk te bereiken. De manueel therapeut behandelt 2 tot 3 keer in de week in de praktijk in Goes of Burgh-Haamstede om de voorwaarden te scheppen om zo snel mogelijk te kunnen starten met een functioneel trainingsprogramma. Binnen het programma voor orthopedische revalidatie worden duidelijke doelstellingen gesteld om in een afgebakende periode toe te werken naar het uiteindelijke einddoel.

Wat doe jij?

Wat kun je zelf doen?

De sportfysiotherapeut stelt samen met jou een individueel en realistisch haalbaar trainingsprogramma op met een tijdsschema en einddoel. Er kan worden getraind in de praktijk in Goes of Burgh-Haamstede of de sportschool in Goes. Daarnaast kan het programma voor orthopedische revalidatie bestaan uit oefeningen thuis om de belastbaarheid van je lichaam rustig maar doelgericht steeds verder op te bouwen. Hoe snel je resultaat merkt van zo’n programma, hangt vooral af van de trouw en zorgvuldigheid waarmee je de training volgt en oefeningen uitvoert. Natuurlijk wordt dit goed in de gaten gehouden en wordt je vooruitgang gemonitord zodat je zo snel mogelijk (weer) op je oude of het gewenste niveau zit.

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

Binnen het team van Fysio For You zijn de volgende mensen gespecialiseerd in orthopedische revalidatie:

  • Richard Asscheman (lid schoudernetwerk)
  • Martijn Bliek
  • Inge Kasius
  • Rosalie de Graaf
  • Richard Schouten

Het is mogelijk afspraken te maken voor orthopedische revalidatie op onze beide locaties Goes en Burgh-Haamstede. Een verwijzing is niet nodig.

Afspraak maken?

Klik hier om een online afspraak te maken of bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.

Fysio For You Burgh-Haamstede
Roterij 15
4328 BB Burgh-Haamstede
T: 0111- 652525
E: info@fysioforyou.nl

Fysio For You Goes
Geldeloozepad 11
4463 AJ Goes
T: 0113- 229933
E: info@fysioforyou.nl

Wie zijn wij?

Waarom naar onze Plus Praktijk?

Fysio For You is een Plus Praktijk met 11 medewerkers op twee locaties; één in Goes en één in Burgh-Haamstede. Een ‘Plus praktijk’ is een kwalificatie van de zorgverzekeraars, die zegt dat een praktijk nog hogere eisen stelt dan de beroepsvereniging. Met aanvullende programma’s en hogere kwaliteitseisen voor de deskundigheid van de fysiotherapeuten, behandelgemiddelden en klanttevredenheidsonderzoek bijvoorbeeld. Wij zijn aangesloten bij Fysiotopics, een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige praktijk in de regio kun je bijvoorbeeld bij ons terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor lage rugklachten.

 

pluspraktijk      logo-nro    orthoxpert    176422_nl_editor-photo42

logo-fysiotopics        logojforces          origene       keurmerk-fysiotherapie-logox