Osteopathie

Alles in ons lichaam beweegt. Beweegt een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat ook de rest. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen in de mobiliteit van gewrichten en weefsels in het algemeen. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan pijn uitstralen naar of zich presenteren in heel andere delen van het lichaam. Een osteopaat benadert het lichaam daarom als één geheel. Hij onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en probeert in te grijpen waar de oorzaak van de lichamelijke klachten zich bevindt zodat een goed en mogelijk volledig herstel kan plaatsvinden.

 

 

Wat doen wij in de praktijk?

 

In de behandeling werkt de osteopaat enkel met zijn handen. Hij probeert bewegings- en functiestoornissen te verminderen zodat het lichaam weer in staat is normaal te functioneren. Aanvullend op de therapie in onze praktijken in Goes en Burgh-Haamstede krijg je mogelijk individueel advies over je werkomgeving of sportsituaties, over tijdelijke voedingsaanpassingen die nodig zijn of oefeningen waarmee je zelf gericht gaat werken aan een goed herstel.

 

Wat kun je zelf doen?

 

De osteopaat werkt direct samen met andere fysiotherapeuten in de praktijk om zo snel en gericht mogelijk toe te werken naar verlichting van klachten en herstel. Hierbij kun je denken aan een opbouwend trainingsprogramma om de belastbaarheid van weefsel te verbeteren. Ook kan een overleg met de podotherapeut of diëtiste een rol spelen voor een beter herstel.

 

 

 

Wie is onze osteopaat?

Binnen het team van Fysio For You heeft Martijn Bliek zich gespecialiseerd in de osteopathie.

    • Martijn Bliek, Osteopaat D.O., Mro.

OsteoMotion

Voor een osteopathiebehandeling kun je terecht op onze beide locaties Goes en Burgh-Haamstede.

Afspraak maken

Klik hier om een online afspraak te maken of bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.

Fysio For You Burgh-Haamstede
Roterij 15
4328 BB Burgh-Haamstede
T: 0111- 652525
E: info@fysioforyou.nl

Fysio For You Goes
Geldeloozepad 11
4463 AJ Goes
T: 0113- 229933
E: info@fysioforyou.nl

Waarom naar onze Plus Praktijk?

Fysio For You is een Plus Praktijk met 11 medewerkers op twee locaties; één in Goes en één in Burgh-Haamstede. Een ‘Plus praktijk’ is een kwalificatie van de zorgverzekeraars, die zegt dat een praktijk nog hogere eisen stelt dan de beroepsvereniging. Met aanvullende programma’s en hogere kwaliteitseisen voor de deskundigheid van de fysiotherapeuten, behandelgemiddelden en klanttevredenheidsonderzoek bijvoorbeeld. Wij zijn aangesloten bij Fysiotopics, een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige praktijk in de regio kun je bijvoorbeeld bij ons terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor lage rugklachten.

 

pluspraktijk      logo-nro    orthoxpert    176422_nl_editor-photo42

logo-fysiotopics        logojforces          origene       keurmerk-fysiotherapie-logox