Sportfysiotherapie

Dat sporten gezond is, weet iedereen. Maar verkeerd sporten kan ook tot blessures leiden of regelmatig terugkerende irritaties, door overbelasting als je te snel te veel van je lichaam vraagt zonder goede opbouw. Sportfysiotherapie is gericht op de behandeling van sportblessures en speelt daarnaast een belangrijke rol bij de preventie ervan, door het geven van voorlichting en advies aan iedereen die wil gaan sporten of sporten als beroep heeft. Een goed trainingsprogramma waarbij je de fysieke belasting rustig opbouwt is daarnaast ook belangrijk als je herstelt na een operatie. Fysio For You biedt sportfysiotherapie aan in zowel Goes als Burgh-Haamstede.

Wat doen wij?

Wat doen wij in de praktijk?

De sportfysiotherapeut in onze praktijk in Goes begeleidt niet alleen sporters, maar ook mensen die revalideren na een ziekte of een operatie. Met een nieuwe knie, een nieuwe heup, of als je geopereerd bent aan een hernia kun je je lichaam niet direct volledig belasten. De speciaal opgeleide sportfysiotherapeut heeft aanvullende kennis op gebied van training en begeleiding zodat je zo snel mogelijk weer de dingen kunt doen die je voorheen deed. Hierbij kun je denken aan een trainingsprogramma om weer te gaan sporten, maar ook aan advies en begeleiding bij het hervatten van de dagelijkse activiteiten thuis en in je werk.

Wat doe jij?

Wat kun je zelf doen?

De sportfysiotherapeut stelt samen met jou een persoonlijk en realistisch haalbaar trainingsprogramma op. Er kan worden getraind in de praktijk in Goes of Burgh-Haamstede of de sportschool in Goes. Daarnaast kan het programma bestaan uit oefeningen thuis om de belastbaarheid van je lichaam rustig maar doelgericht steeds verder op te bouwen. Hoe snel je resultaat merkt van zo’n programma, hangt vooral af van de trouw en zorgvuldigheid waarmee je de training volgt en oefeningen uitvoert. Natuurlijk wordt dit goed in de gaten gehouden en wordt je vooruitgang gemonitord zodat je zo snel mogelijk (weer) op je oude of het gewenste niveau zit.

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

Binnen het team van Fysio For You is Rosalie de Graaf onze specialist op het gebied van sportfysiotherapie. Heb je geen algemene vraag of probleem, maar een gerichte klacht in een bepaald gebied, ga dan ook even naar onze specialisten op bepaalde klachtengebieden.

Je kunt een afspraak maken met onze sportfysiotherapeut op onze beide locaties Goes en Burgh-Haamstede.

Afspraak maken?

Klik hier om een online afspraak te maken of bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.

Fysio For You Burgh-Haamstede
Roterij 15
4328 BB Burgh-Haamstede
T: 0111- 652525
E: info@fysioforyou.nl

Fysio For You Goes
Geldeloozepad 11
4463 AJ Goes
T: 0113- 229933
E: info@fysioforyou.nl

Wie zijn wij?

Waarom naar onze Plus Praktijk?

Fysio For You is een Plus Praktijk met 11 medewerkers op twee locaties; één in Goes en één in Burgh-Haamstede. Een ‘Plus praktijk’ is een kwalificatie van de zorgverzekeraars, die zegt dat een praktijk nog hogere eisen stelt dan de beroepsvereniging. Met aanvullende programma’s en hogere kwaliteitseisen voor de deskundigheid van de fysiotherapeuten, behandelgemiddelden en klanttevredenheidsonderzoek bijvoorbeeld. Wij zijn aangesloten bij Fysiotopics, een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige praktijk in de regio kun je bijvoorbeeld bij ons terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor lage rugklachten.

pluspraktijk      logo-nro    orthoxpert    176422_nl_editor-photo42

logo-fysiotopics        logojforces          origene       keurmerk-fysiotherapie-logox