Veel voorkomende knieklachten

Wordt je knie geleidelijk aan dik en stijf en kraakt het in je knie als je beweegt, dan kijkt de fysiotherapeut naar je meniscus. Merk je dat je knie minder stabiel is, dan kan de binnen-, buiten- of kruisband gescheurd kan zijn. De knieschijf kan door spanning in spieren en pezen uit de kom schieten (naar de buitenkant, waar het minste weerstand zit), wat vaak gepaard gaat met meer breuken en afgescheurde banden. De fysiotherapeut kan de knieschijf weer in de knieschijfgeul plaatsen.

Overbelasting van de spier- en peesaanhechtingen veroorzaakt pijn rond de knieschijf. Pijn onder de knieschijf noemt men ook wel jumpersknee (‘springersknie’). Ligt de pijn achter de knieschijf (patellofemoraal pijnsyndroom), dan ligt de oorzaak in het functioneren van de knieschijf.

Orthopedische revalidatie na operatie aan de knie

Bij Fysio For You behandelen we knieblessures en -klachten, maar zijn er ook fysiotherapeuten  die je herstel begeleiden na een operatie. De meest voorkomende operaties in het kniegewricht zijn de vervanging van een versleten knie, een operatie waarbij een nieuwe kruisband wordt gezet en een operatie aan de meniscus. Het is bij elke operatie van belang onder deskundige begeleiding te revalideren. Na een operatie is er altijd sprake van spierkrachtsverlies en vaak herstelt deze kracht niet volledig als je niet of onvoldoende revalideert.

Bij Fysio For You krijg je een individueel oefenprogramma dat je onder begeleiding van een fysiotherapeut uitvoert in onze praktijk in Goes of Burgh-Haamstede.

Knieblessures door sporten

Soms is de oorzaak van knieklachten duidelijk: een verdraaiing, onverwachte beweging of overbelasting bij het sporten. Je merkt direct een felle pijn als kniebanden scheuren, het kapsel of kraakbeen beschadigd raakt of de knieschijf uit de kom gaat. 

Loop in geen geval door met pijnklachten aan de knie: de klachten zullen meestal verergeren met het risico van blijvende schade. De speciaal opgeleide sportfysiotherapeut heeft kennis op gebied van training en begeleiding zodat je zo snel mogelijk weer de dingen kunt doen die je voorheen deed. 

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

Binnen het team van Fysio For You hebben de volgende fysiotherapeuten in Goes en Burgh-Haamstede zich gespecialiseerd in pijnklachten aan de knie:

  • Martijn Bliek
  • Rosalie de Graaf
  • Richard Schouten

Voor fysiotherapie bij pijnklachten aan de knie kun je terecht op onze beide locaties in Goes en Burgh-Haamstede.