Fysio For You Nieuws

Cursus in balans

Vanaf januari zal Rosalie op dinsdagmiddag van 14:15-15:15 In Burgh-Haamstede een cursus geven voor ouderen. Deze cursus zal gericht zijn op het verbeteren van balans en kracht. Uit onderzoek is gebleken dat bij ouderen de spierkracht afneemt. Hierdoor worden activiteiten zoals het opstaan uit een stoel, traplopen of correcties bij struikelen moeilijker, met gevolg dat de kans op een val groter wordt. Het oefenprogramma is zo opgebouwd dat alle belangrijke spiergroepen worden getraind zodat u vitaal en fit blijft en lang zelfstandig kan blijven functioneren.

Lees meer

Nieuwe locatie Goes

Begin november 2017 hebben wij onze nieuwe locatie in Goes in gebruik genomen. Voorheen huurden we ruimte in het fitness gedeelte van Fitland XL aan het Geldeloozepad 7. Vanaf november huren wij de ruimte naast Fitland XL. Fysio For You zit nog steeds onder een dak met Fitland XL maar nu hebben we een eigen ingang, wachtruimte, balie en toiletten. Met deze nieuwe locatie hebben we meer ruimte gekregen en kunnen we onze cliënten meer comfort bieden omdat we op deze locatie beschikken over airconditioning en luchtbehandeling.

Lees meer

Kies uw zorgverzekeraar in 2018

Voor 1 januari kunt u veranderen van zorgverzekeraar of een aanvullende verzekering afsluiten. Na 1 januari is dit in principe niet meer mogelijk.  De keuze voor een zorgverzekeraar is lastig en in de praktijk onderscheiden zorgverzekeraars zich nauwelijks van elkaar. Vrijwel alle zorgverzekeraars sluiten contracten af met alle zorgverleners. Sommige zorgverzekeraars geven aan dat ze 100 % keuzevrijheid hebben in de keuze voor uw zorgverlener. Is dit niet het geval dan krijgt u de kosten niet of gedeelte vergoed.

Lees meer

Origene rugbehandeling bij Fysio For You

“Na 2 jaar pijn in de lage rug en verschillende behandelaars kwam ik via facebook op de site van Origene terecht.
Ik werd al vlug gebeld door Anniek van der Linde die me ook door het traject begeleid heeft.  Anniek is een lieve meid die goed naar je kan luisteren en de juiste kennis heeft. Na 8 sessies begon ik langzaam verbetering te merken. Daarna ging het stapje voor stapje verder vooruit. De rugklachten zijn bij mij zo’n 90% verbeterd.

Lees meer

Is een internet zorgverzekering in 2018 voordeliger ?

Een ontwikkeling die de laatste jaren de moeite is om te volgen is de internet zorgverzekering. Dit type polis is goedkoper dan de meeste reguliere verzekeringen, maar vraagt ook enige vorm van zelfredzaamheid.

Zoals de naam al aangeeft, doe je bij een internetverzekering bijna alles online. Denk bijvoorbeeld aan het inzien van je zorgverbruik, indienen van declaraties via een applicatie en het bestellen van medicijnen. Dit is niet voor iedereen weggelegd, zeker niet voor de oudere generatie.

Lees meer

Nieuwe behandelmogelijkheden met dry needling

Begin november heeft Richard Asscheman een cursus dry needling bij Myopain seminairs gevolgd voor Crafta therapeuten in het hoofd hals gebied.  Dry needling is een behandelmethode om spierpijnen en uitstralende pijn naar bijvoorbeeld de tanden en kiezen snel en effectief te behandelen. Met behulp van een zeer klein naaldje wordt de spier aangeprikt waardoor de spierspanning en daarmee de pijn binnen seconde tot minuten kunnen verdwijnen. Dit kan een effectieve behandelmethode zijn voor met name hoofdpijn,

Lees meer

Ruimte te huur

Vanaf 1 November betrekken wij een nieuw pand aan het Geldeloozepad 7 te Goes. Fysio For You heeft dan ruimtes beschikbaar die gehuurd kunnen worden door partners die werkzaam zijn in de medische of paramedische sector. Met de komst van de verschillende disciplines willen we daarmee het paramedisch centrum voor Goes noord worden. De praktijk beschikt dan over een eigen balie, receptie, wachtruimte en sanitair. Verder zijn alle ruimtes voorzien van luchtbehandeling en airconditioning.

Bij interesse kunt u contact opnemen via info@fysioforyou.nl.

Lees meer

Artsen moeten meer bewegen voorschrijven

 

Er is geen enkel medicijn zo krachtig en toepasbaar als bewegen. Daarom moeten alle artsen dat voorschrijven aan hun patiënten. Dat zegt Marco Barten, expert op het gebied van preventie door de verbinding tussen zorg en sport & bewegen bij het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen (NISB).

 

Senioren bewegen sich zu Musik im Tanzkurs

Lees hier verder

Lees meer

Zeeuwse Obstacle Run

Dit jaar werd op 2 september de vierde editie van de Zeeuwse Obstacle Run georganiseerd. Deelnemers steunen met hun inschrijfgeld de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker. De opbrengst van de Zeeuwse Obstaclerun gaat namelijk rechtstreeks naar Stichting Jayden. Deze stichting zet zich op allerlei manieren in om geld in te zamelen zodat de kwaliteit van de behandelingen verbetert, de vervelende bijwerkingen verminderen en de pijnbestrijding beter wordt bij kinderen die leiden aan deze verschrikkelijke ziekte.

Onze collega’s Anniek van der Linde en Rosalie de Graaf stonden die dag paraat om deelnemers helpen bij blessures.

Lees meer

Anniek geslaagd !

Onze collega Anniek van der Linde is 1 september geslaagd voor haar manueel therapie examen. Na 3 jaar hard studeren mag Anniek zich manueel therapeut noemen. Anniek heeft  hiermee extra kennis voor behandeling van nek, rug, schouder en heupklachten.

Gefeliciteerd !

facebook_1504704283765

 

Lees meer