Fysio For You Nieuws

Fysiotherapie mag de zorg weer opschalen

Groen licht voor verantwoord opschalen fysiotherapeutische zorg 

Vanaf maandag 4 mei mogen we de zorg gefaseerd ‘veilig en verantwoord’ weer opbouwen. Een hele fijne beslissing waarmee we de uitgestelde zorg voor reguliere patiënten kunnen opbouwen volgens een triage stappenplan. In dit stappenplan staat beschreven onder welke voorwaarden de zorg plaats kan plaatsvinden.

De paramedische zorg, waaronder fysiotherapie levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven van patiënten.

Lees meer

Update Coronamaatregelen 1 april

31 Maart heeft de regering besloten de huidige maatregelen te verlengen tot 28 april. Dit betekent dat fysiotherapeutische zorg beperkt gegeven wordt. Voor de volgende situaties hanteren wij volgende beleid:

Fysiotherapeutische zorg kan worden verdeeld in drie categorieën

1.

Patiënten die al in behandeling zijn en weten wat te doen en bijstelling van bijvoorbeeld het oefenprogramma of zelfmanagement nodig hebben. Dit wordt zo veel mogelijk op afstand worden gedaan middels videoconsult of telefonische zitting.

Lees meer

UPDATE CORONA: Telefonisch of Video Consult

DOCUMENT VIDEOCONSULT definitiefDownload

23 maart 2020;

Correctie Coronamaatregelen

Gisteravond is door minister de Jong in zijn persconferentie gemeld dat fysiotherapeuten alleen nog mogen behandelen op verwijzing van een huisarts. Uit navraag van onze beroepsgroep bij het ministerie bleek dat dit verkeerd gecommuniceerd is door de minister. Een verwijzing of tussenkomst van een huisarts is dus niet nodig, wij zullen wel de huisarts informeren zoals we dit altijd doen.

Lees meer

Update Corona: aanpassingen fitness/ groepslessen

16 maart 2020,
Vanuit de maatregelen die gisteren door de overheid zijn ingesteld zullen wij vanaf vandaag geen groepslessen meer aanbieden bij Fysio For You en hiermee komen de Pilates en Medische Fitness lessen te vervallen. De vrije Fitness hebben we gisterenavond al moeten sluiten om 18.00 uur.

Voorlopig zal de praktijk voor Fysiotherapie nog wel open blijven maar de behandelingen vinden niet meer in groepsverband plaats. Wij zullen continu de nieuwsberichten blijven volgen en bij nieuwe maatregelen zullen wij die ook direct doorvoeren in onze praktijkvoering.

Lees meer

Extra voorzorgsmaatregelen rondom nieuwe coronavirus

9 maart 2020

Wij volgen het advies van het RIVM en geven de volgende extra voorzorgsmaatregelen in verband met het nieuwe coronavirus:

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Bij verkoudheidsklachten: sociale contacten (familie, bezoek, etc.) en bezoek aan fysiotherapeut vermijden.
Lees meer

Behandelmethode OrthoXpert voor nieuwe heup en knie

Sinds januari 2017 is Fysio For You lid van de organisatie OrthoXpert. Wij beschikken daarmee over behandelprotocollen, ook wel zorgplannen genoemd. Het OrthoXpert Zorgplan is een behandelprogramma na een knie, schouder of heup operatie. Bij het OrthoXpert Zorgplan is de inhoud van het behandelprogramma stap voor stap in kaart gebracht en ligt bij aanvang vast.

Bij het OrthoXpert Zorgplan werken orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten zo veel mogelijk samen. Contact en afstemming van de behandeling direct na de operatie zorgen ervoor dat u het best passende behandelprogramma krijgt.

Lees meer

Rug- of nekklachten? Pak ze aan met de nieuwe OriGENE2 !

Sinds vorig jaar beschikt Fysio For You over het Origene-behandeltoestel voor behandeling van lage rugklachten. Sinds juni 2018 is ons Origene toestel uitgebreid met de nekmodule waardoor we nu in staat zijn zowel de rug als nek te behandelen met dit toestel.

Waar veel behandelingen zich richten op de bestrijding van de symptomen van rugklachten, richt OriGENE zich op de oorzaken. De behandeling wordt onder begeleiding en toezicht van uw fysiotherapeut uitgevoerd op het OriGENE-behandeltoestel aan de hand van zorgvuldig opgestelde protocollen.

Lees meer

Fysio For You in Burgh- Haamstede gaat verhuizen!

Op vrijdag 17 augustus zullen we de praktijklocatie aan de zuidstraat in Burgh- Haamstede verlaten en onze nieuwe praktijk op de Roterij 15 (ook in Burgh- Haamstede) inrichten. Vanaf maandag 20 augustus zullen de behandelingen voor het eerst op de nieuwe locatie gaan plaatsvinden. De nieuwe praktijk zal beschikken over 3 ruime behandelkamers van ruim 16 m2, een personeelsruimte, balie met receptioniste, goede wachtruimte en een trainingszaal van 120 m2 met kleedruimten geschikt voor fitness.

Lees meer

Advies Zorginstituut: gesuperviseerde oefentherapie bij COPD vanaf eerste behandeling in basispakket

Oefentherapie onder supervisie van een fysiotherapeut of oefentherapeut bij Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) kan al vanaf de eerste behandeling in het basispakket worden opgenomen. Dit geldt alleen voor patiënten met matig ernstige tot zeer ernstige COPD. Dat adviseert het Zorginstituut in het pakketadvies ‘Gesuperviseerde oefentherapie bij COPD’ aan minister Bruins voor Medische Zorg en Sport.
Lees hier meer

Lees meer

Mckenzie therapie voor lage rugklachten en dry needling

dry needling goes burgh-haamstede

Inge kasius en Richard Schouten hebben de afgelopen maanden weer nieuwe cursussen gevolgd. Inge heeft de opleiding dry needling gedaan. Hiermee heeft de praktijk weer een extra mogelijkheid gekregen om pijnklachten beter en effectiever te kunnen behandelen. Dry needling kan voor veel pijnklachten gebruikt worden waarbij de oorzaak van de pijn in de spier zit. Om dit te bepalen zal de fysiotherapeut altijd eerst een onderzoek moeten doen en zonodig een proefbehandeling om met absolute zekerheid te kunnen zeggen dat dry needling de aangewezen methode is om de pijn  te behandelen.

Lees meer