Fysio For You Nieuws

Behandelmethode OrthoXpert voor nieuwe heup en knie

Sinds januari 2017 is Fysio For You lid van de organisatie OrthoXpert. Wij beschikken daarmee over behandelprotocollen, ook wel zorgplannen genoemd. Het OrthoXpert Zorgplan is een behandelprogramma na een knie, schouder of heup operatie. Bij het OrthoXpert Zorgplan is de inhoud van het behandelprogramma stap voor stap in kaart gebracht en ligt bij aanvang vast.

Bij het OrthoXpert Zorgplan werken orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten zo veel mogelijk samen. Contact en afstemming van de behandeling direct na de operatie zorgen ervoor dat u het best passende behandelprogramma krijgt.

Lees meer

Win een jaar gratis fitness

Op 24 augustus is er een feestelijk opening van de locatie in Burgh-Haamstede. Vanaf die datum  zal het dan mogelijk zijn om 7 dagen er week van 8:00 uur tot 22:00 uur gebruik te maken van onze fitnessfaciliteiten.  We hebben daarom een openingsactie waarbij je kans maakt op een gratis jaarabonnement fitness ter waarde van 330 euro.  Het enige wat je moet doen is onze facebookpagina liken en delen.

Je kan onze facebookpagina vinden door op deze link te klikken

Lees meer

Rug- of nekklachten? Pak ze aan met de nieuwe OriGENE2 !

Sinds vorig jaar beschikt Fysio For You over het Origene-behandeltoestel voor behandeling van lage rugklachten. Sinds juni 2018 is ons Origene toestel uitgebreid met de nekmodule waardoor we nu in staat zijn zowel de rug als nek te behandelen met dit toestel.

Waar veel behandelingen zich richten op de bestrijding van de symptomen van rugklachten, richt OriGENE zich op de oorzaken. De behandeling wordt onder begeleiding en toezicht van uw fysiotherapeut uitgevoerd op het OriGENE-behandeltoestel aan de hand van zorgvuldig opgestelde protocollen.

Lees meer

Fysio For You in Burgh- Haamstede gaat verhuizen!

Op vrijdag 17 augustus zullen we de praktijklocatie aan de zuidstraat in Burgh- Haamstede verlaten en onze nieuwe praktijk op de Roterij 15 (ook in Burgh- Haamstede) inrichten. Vanaf maandag 20 augustus zullen de behandelingen voor het eerst op de nieuwe locatie gaan plaatsvinden. De nieuwe praktijk zal beschikken over 3 ruime behandelkamers van ruim 16 m2, een personeelsruimte, balie met receptioniste, goede wachtruimte en een trainingszaal van 120 m2 met kleedruimten geschikt voor fitness.

Lees meer

Advies Zorginstituut: gesuperviseerde oefentherapie bij COPD vanaf eerste behandeling in basispakket

Oefentherapie onder supervisie van een fysiotherapeut of oefentherapeut bij Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) kan al vanaf de eerste behandeling in het basispakket worden opgenomen. Dit geldt alleen voor patiënten met matig ernstige tot zeer ernstige COPD. Dat adviseert het Zorginstituut in het pakketadvies ‘Gesuperviseerde oefentherapie bij COPD’ aan minister Bruins voor Medische Zorg en Sport.
Lees hier meer

Lees meer

Mckenzie therapie voor lage rugklachten en dry needling

dry needling goes burgh-haamstede

Inge kasius en Richard Schouten hebben de afgelopen maanden weer nieuwe cursussen gevolgd. Inge heeft de opleiding dry needling gedaan. Hiermee heeft de praktijk weer een extra mogelijkheid gekregen om pijnklachten beter en effectiever te kunnen behandelen. Dry needling kan voor veel pijnklachten gebruikt worden waarbij de oorzaak van de pijn in de spier zit. Om dit te bepalen zal de fysiotherapeut altijd eerst een onderzoek moeten doen en zonodig een proefbehandeling om met absolute zekerheid te kunnen zeggen dat dry needling de aangewezen methode is om de pijn  te behandelen.

Lees meer

Cursus in balans

Vanaf januari zal Rosalie op dinsdagmiddag van 14:15-15:15 In Burgh-Haamstede een cursus geven voor ouderen. Deze cursus zal gericht zijn op het verbeteren van balans en kracht. Uit onderzoek is gebleken dat bij ouderen de spierkracht afneemt. Hierdoor worden activiteiten zoals het opstaan uit een stoel, traplopen of correcties bij struikelen moeilijker, met gevolg dat de kans op een val groter wordt. Het oefenprogramma is zo opgebouwd dat alle belangrijke spiergroepen worden getraind zodat u vitaal en fit blijft en lang zelfstandig kan blijven functioneren.

Lees meer

Nieuwe locatie Goes

Begin november 2017 hebben wij onze nieuwe locatie in Goes in gebruik genomen. Voorheen huurden we ruimte in het fitness gedeelte van Fitland XL aan het Geldeloozepad 7. Vanaf november huren wij de ruimte naast Fitland XL. Fysio For You zit nog steeds onder een dak met Fitland XL maar nu hebben we een eigen ingang, wachtruimte, balie en toiletten. Met deze nieuwe locatie hebben we meer ruimte gekregen en kunnen we onze cliënten meer comfort bieden omdat we op deze locatie beschikken over airconditioning en luchtbehandeling.

Lees meer

Origene rugbehandeling bij Fysio For You

“Na 2 jaar pijn in de lage rug en verschillende behandelaars kwam ik via facebook op de site van Origene terecht.
Ik werd al vlug gebeld door Anniek van der Linde die me ook door het traject begeleid heeft.  Anniek is een lieve meid die goed naar je kan luisteren en de juiste kennis heeft. Na 8 sessies begon ik langzaam verbetering te merken. Daarna ging het stapje voor stapje verder vooruit. De rugklachten zijn bij mij zo’n 90% verbeterd.

Lees meer

Nieuwe behandelmogelijkheden met dry needling

Begin november heeft Richard Asscheman een cursus dry needling bij Myopain seminairs gevolgd voor Crafta therapeuten in het hoofd hals gebied.  Dry needling is een behandelmethode om spierpijnen en uitstralende pijn naar bijvoorbeeld de tanden en kiezen snel en effectief te behandelen. Met behulp van een zeer klein naaldje wordt de spier aangeprikt waardoor de spierspanning en daarmee de pijn binnen seconde tot minuten kunnen verdwijnen. Dit kan een effectieve behandelmethode zijn voor met name hoofdpijn,

Lees meer