maandag 23 maart 2020

UPDATE CORONA: Telefonisch of Video Consult

Het is op dit moment zo dat alleen noodzakelijke behandelingen waarbij we de patiënt met onze handen moeten aanraken nog mogen uitvoeren. De noodzakelijke zorg betreft behandelingen van mensen in de “cruciale beroepen” en bij patiënten die verslechteren wanneer behandelingen niet meer plaatsvinden zoals postoperatieve zorg, zorg bij COPD, hartrevalidatie of bijvoorbeeld bij neurologische aandoeningen.

Dat betekent dus dat wanneer u structureel oefent bij ons en het is de verwachting dat uw fysieke toestand verslechterd wanneer u langere tijd niet of onvoldoende oefent, u dus wel kan blijven komen in onze oefenzaal. Voorwaarde is uiteraard dat u geen ziekteverschijnselen heeft zoals eerder is gecommuniceerd en dat voldoende afstand wordt bewaard tussen u en de therapeut. Daarbij is de extra maatregel dat er ook in uw gezin niemand koorts heeft. Verder zullen er hooguit twee patiënt per keer in de oefenzaal mogen zijn zodat we de afstand van 1,5 meter kunnen bewaren.

Behandelingen waarbij de therapeut de patiënt moet aanraken worden alleen nog onder strikte voorwaarden toepast. Dit zal bepaald worden na overleg met de therapeut en eventueel huisarts. Wel mogen we gaan behandelen via telefonisch consult of door middel van een videoconsult. Deze behandelingen worden vergoed vanuit de zorgverzekering zoals ook normaal gesproken gebeurd.

BEHANDELEN OP AFSTAND VIA TELEFOON OF VIDEO CONSULT KAN ZEER NUTTIG ZIJN!

0111- 652525 of 0113-229933

Wij plannen voor het telefonisch of video consult een half uur zodat we uitgebreid de tijd voor u hebben.