Nekklachten

Na rugpijn is nekpijn de meest voorkomende klacht met betrekking tot bewegen. Nekpijn is lastig en komt altijd ongelegen. Om je heen kijken of autorijden wordt plotseling een pijnlijke gebeurtenis. Soms is er een duidelijke oorzaak zoals belasting van spieren die je normaal niet gebruikt. Soms treedt het zo maar ineens op, nadat je een verkeerde beweging maakt. Vaak ook bouwen nekklachten geleidelijk op. Nekklachten zijn zelden een op zichzelf staand probleem en vaak zijn meerdere factoren betrokken bij het ontstaan ervan. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten stellen pas na een uitgebreid onderzoek een persoonlijk behandelplan op.

Wat doen wij?

Veel voorkomende nekklachten

 

Veruit de meeste nekklachten bestaan uit een pijnlijke nek waarbij mensen hun nek niet volledig kunnen draaien of buigen. Soms ontstaat hierbij uitstraling naar een arm of hand. Andere vormen van nekpijn zijn klachten na een Whiplash en nekklachten met hoofdpijn en hernia’s. Veel voorkomende bijdragende factoren zijn houding en stress. Zelfs overmatig aanspannen van de kaakspieren kan een belangrijke factor zijn die nekklachten in stand houdt. Zeker als nekklachten langer dan 3 maanden aanhouden, is het van belang om ook andere gebieden te onderzoeken en behandelen zoals bijvoorbeeld het kaakgewricht en de bovenrug.

 

Wat doe jij?

Behandelingen en therapievormen

 

Bij het behandelen van nekpijn richt de fysiotherapeut van Fysio For You zich op duurzaam herstel, zodat je weer pijnvrij kunt bewegen en je dagelijkse activiteiten kunt doen. Dat betekent niet alleen de stijfheid of pijn verhelpen maar allereerst de juiste diagnose stellen en inzicht krijgen in onderliggende oorzaken. Daarbij kijken we naar het hele lichaam en je levensstijl. Soms kan osteopathie of craniofaciale therapie het antwoord zijn om te voorkomen dat de oorzaken van nekpijn worden weggenomen en klachten niet meer terugkomen.

 

Fysiotopics en OriGENE

 

Voor een aantal nekklachten hanteert Fysio For You behandelprotocollen van Fysiotopics. Afhankelijk van de nekklachten zal de fysiotherapeut na een uitgebreid onderzoek (in Goes of Burgh-Haamstede) het juiste behandelprotocol voor je bepalen en uitvoeren. Fysiotopics is een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige fysiotherapiepraktijk in de regio kun je bij onze praktijk in Goes terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor rugklachten.

origene            logo-fysiotopics

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

 

Binnen het team van Fysio For You hebben de volgende therapeuten zich gespecialiseerd in nekpijn en nekklachten:

  • Anniek van der Linde
  • Richard Asscheman
  • Martijn Bliek

Voor fysiotherapie behandeling van nekpijn kun je terecht op onze beide locaties in Goes en Burgh-Haamstede.

 

Wie zijn wij?

Afspraak maken?

Klik hier om een online afspraak te maken of bel 0113 – 229933 (voor zowel Goes als Burgh-Haamstede). Een verwijzing is niet nodig.

Fysio For You Burgh-Haamstede
Roterij 15
4328 BB Burgh-Haamstede
T: 0111- 652525
E: info@fysioforyou.nl

Fysio For You Goes
Geldeloozepad 11
4463 AJ Goes
T: 0113- 229933
E: info@fysioforyou.nl

 

Waarom FysioForYou?

Waarom naar onze Plus Praktijk?

 

Fysio For You is een Plus Praktijk met 11 medewerkers op twee locaties; één in Goes en één in Burgh-Haamstede. Een ‘Plus praktijk’ is een kwalificatie van de zorgverzekeraars, die zegt dat een praktijk nog hogere eisen stelt dan de beroepsvereniging. Met aanvullende programma’s en hogere kwaliteitseisen voor de deskundigheid van de fysiotherapeuten, behandelgemiddelden en klanttevredenheidsonderzoek bijvoorbeeld. Wij zijn aangesloten bij Fysiotopics, een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die door het verzamelen van resultaten nieuwe standaarden, zorgplannen en behandelmethoden ontwikkelen. Als enige praktijk in de regio kun je bijvoorbeeld bij ons terecht voor de nieuwe OriGENE behandeling voor lage rugklachten.

 

 

pluspraktijk      logo-nro    orthoxpert    176422_nl_editor-photo42

logo-fysiotopics        logojforces          origene       keurmerk-fysiotherapie-logox